Öncelike hayırlı uğurlu olsun, sağlıkla gelsin büyüsünler :)
Hamile kedi ve köpeklerde beslenme normal zamanlardan farklı olan gözle görülür değişiklik çocuğumuzun giderek artan iştahı olur. Gebeliğin 4. haftasından itibaren giderek artan bir mama iştahı olacak, son 2 hafta normal mama miktarının 2-4 katına ulaşacaktır.
Gebeliğinin veteriner hekim muayenesi ile anlaşılmasından sonra mamasına giderek artan oranda yavru maması karıştırmanız olur. Bunu 4. haftasan itibaren 5. hafta 1/8i, 6. hafta 1/4'ü, 7. hafta 1/2'si ve son hafta tamamen yavru maması verilebilir. Önemli konu ırkına uygun yavru (puppy) mamaları tercih etmenizdir. Köpeklerde gebelik döneminde kaliteli mamaların verilmesi çok önemlidir. Piyasada birçok mama markası varken sizin seçeceğiniz mama profesyonel seriler olmalıdır. Yavru mamasını yavrular sütten kesilinceye kadar devam edebilirsiniz. Bu sayede doğan yavruların anneden süt emerek alacağı enerjinin karşılığını vermiş olursunuz.
Her zaman söylediğimiz gibi en dengeli beslenmeyi ancak kuru mamalar ile sağlayabiliriz. Bu hamilelik dönemi için de böyledir. Fakat bu dönemde özellikle verin diyebileceğimiz ürünler mevcuttur. Aşağıya tarifini ve verilme yöntemini bırakıyoruz :)
Evet! Fakat vitamin desteklerinden mültivitamin olanlarını almanızı öneririz. Her daim bunu tavsiye ediyoruz fakat gebelik döneminde özellikle MULTİVİTAMİN almanızın sebebi gebelik döneminde tek tür beslenme ve tek tür besin takviyesi yapmak hem yavrularda hem de annede istemediğimiz sonuçlara sebep olabilir. ÖRN: gebelik döneminde yüksek kalsiyum içeren süt, yoğurt, kemik suyu vb besinlerce zengin beslemek sebebi ile anne köpeğimiz doğum sonrası ayağa kalkamaz ve acil veteriner müdahelesi gerektirir. (Hipokalsemi)
Multi vitamin desteklerine ek olarak BALIK YAĞI gebe köpekler için ve yavruları için en iyi besin takviyesi olur.